יום חמישי, 5 בספטמבר 2013

הריבות שלי


תותים תותים תותים.....
איזה פרי משגע! מתוק וחמוץ ורענן ומלא טעם...והכי הכי - יפיפה!
 
כשחזרנו מאיטליה, במרץ נתקפתי דחף עז להכין ריבות. בעיקר בגלל שאכלנו בכל מקום ריבת תפוזים ביתית. וחשבתי לעצמי שלא ברור לי למה אף פעם לא הכנתי ריבות.!
בילדותי ביליתי שעות במטבח עם אמא כשהיא רוקחת ריבות וליפתנים מפירות הקיץ, מבשלמת ומשמרת אותם. ואיזו חגיגה זו הייתה לפתוח צנצנת ריבת דובדבנים או פטל בשיא החורף!!! כל הריחות והטעמים של קיץ היו מתפרצים מיד החוצה וממלאים אותי בזיכרונות נהדרים....אלה הם זיכרונות הילדות שלי..... בעולם האמיתי הכל נבע ממחסור, שלא היו ריבות איכותיות וזולות והכי זול היה להכין לבד בבית מפירות קיץ שהיו זולים וזמינים חודשים ספורים בשנה. את חלקם הגדול קם קטפנו לבד, בתקופה שהיה לנו בית קטן בכפר.
בכל מקרה, מכיון שבני ביתי אוכלים הרבה ריבות, גם היום הכי זול והכי טעים להכין לבד, וללא ספק, גם הכי בריא! השליטה על כמויות הסוכר, איכות הפרי וחיסרון של חומרים משומרים , לגמרי בידיים שלי.
 
אז כך יצא והכנתי המון ריבות מדהימות:
ריבת תפוזים, ריבת תותים וריבת משמשים (בסוף יוני)
 
את המתכונים מצאתי באינטרנט, ועשיתי קצת ניסוי וטעיה עם כמויות ותוספות.
באתר הזה יש מתכונים איטלקיים נפלאים. וגם הסברים של מאסימו (המארח שלנו בבולוניה) על הכנת ריבת תפוזים, עזרו לי מאד.
קניתי בשוק 4 קילו תותים, ב3 ₪ לקילו......מחיר מצחיק



תהליך הפיסטור, מאד פשוט ומאד שווה - כבר חצי שנה שהצנצנות נשמרות נפלא בארון במטבח.
 
כמה חינניות הן, צנצנות הריבה !


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה